top of page

BuluÅŸmalarda Umudu Korumak

Randevuya çıkmak bazen çok zor olabilir ve bazen vazgeçmek isteyebilirsiniz.

Sizin için özel o insanı bulmaya çalıştığınızda, sıkıcı veya etkisiz buluşmalardan sonra moraliniz bozulabilir. Bu oldukça normal örneğin, ünlü ilişki uzmanı Dr. John Gottman, Seattle'a taşındığında 60 farklı kişiyle randevuya çıkmıştı!


Bu randevuları gerçekten ne istediğine ve ne istemediğine odaklanmak için kullanmıştı. Bir sayı oyunu olduğuna inanmıştı... yeterince çok buluşma yaparsa, eninde sonunda eşini bulacaktı. Ve gerçekten de eşini Julie ile 60. randevuda buldu.


Birçok uzman, doğru kişiyi bulmanın 40-60 buluşma arasında gerçekleştiğini söylüyor. Bu, randevulara giderken zihninizde bulundurmanız gereken önemli bir konu çünkü muhtemelen hızlı olmayacak. Kötü buluşmalar geçireceksiniz ve muhtemelen sıradan buluşmalarınız da olacak. Belki de size uygun bir ilişki ideali olmayan birisiyle eğlenceli geçecek. Bunu bir araştırma gibi ele alın ve son buluşmanızda neyin işe yaradığını ve neyin işe yaramadığını not alın.


Buluşmanızdan önceki iletişimlerinizi düşünün. Şimdi, öğrendiğiniz şeylerle gelecekteki randevularınız için ne yapabileceğinizi düşünün.


Çekim kesinlikle gerçek, bazı insanlarla bir kimya olur ve bazılarıyla olmaz. Bu kimyayı hissederseniz, harika! Acele etmeden ve potansiyel tehlikeli işaretleri kaçırmamak için zaman ayırın.



Ve kimya yoksa, buluştuğunuz kişiyle bunu net bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bu, her ikiniz için de buluştuktan sonra yaşanabilen belirsizlikten kurtulmanıza yardımcı olur. Eğer durumu açık ve hissettiğiniz şekilde ifade ederseniz, herkes aynı sayfada olacaktır.


Bununla beraber randevulara çıkarken, şu an hayatınızda neye minnettar olduğunuzu düşünmeyi unutmayın. Ben 8 yıl boyunca bekardım ve gerçekten hayatımı paylaşacak birini arzularken çok fazla kötü randevum da oldu. O dönemde, arkadaşlarım, ailem ve kariyerimle iyi bir hayata sahip olduğumu hatırlamak beni her zaman rahatlattı. Arkadaşlıklarımı güçlü tutmaya ve huzurlu, mutlu bir hayat için minnettar olmaya çalıştım. Kendime verdiğim bu destek, tüm yolculuğumu daha yönetilebilir hale getirdi. Nihayet o kişiyi buldum. 2 yıl boyunca birlikte olduk ve yakın zamanda evlendik. Mümkün.


Kolay değil, biliyorum ve bunun için çabalıyorsanız; empati yapabiliyorum.


Ama diyebilirim ki bu süreçte eğlebildiğiniz kadar eğlenin ve bunu bir yolculuk olarak görün. Sürece güvenin ve ilişkilerinizde yavaşça ilerleyin, böylece güvenli ve güvenilir olduklarını anlama zamanınız olur. Evet, bu buluşma işleri zor bir iş olabilir, ama buna değer. Yolculuğunuzda başarılar dilerim.


Stacy Hubbard, LMFT,

Kaynak:


The Gottman Institute

A RESEARCH-BASED APPROACH TO RELATIONSHIPS



Çeviri: Bilgesu Gündeş

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page